Wednesday, 2 October 2013

Cuci Mata @ Wang Kelian

Ahad lepas aku & keluarga mertua jalan-jalan ke Wang Kelian
Amni yang demam pon aku hangkut jugak
Syok gak tapi letih...
Mana tak nyer jalan bukan main jauh lagi, berbukit pulak tuh...
Penat aku tolak stroller kosong yang anak aku tak mau duduk
Tapi penat lagi En. Suami dokong Amni sepanjang jalan..huhu

Jom tengok sikit barang ape yang ada kat sini
Periuk tak sempat telek
Yang Narita tu aku kaut satu RM 37 + toto kecik tuk anak RM 12



Pakaian pon ada jual cuma tak banyak sangat kot...
Lagi pon cuaca tak berapa elok time kami pegi
Lebat woooo....
Terpaksa la kami buat muka tak malu anak beranak berteduh kat kedai runcit 
Nasib baik kedai yang kami singgah ni besar..huhu
Tapi aku beli air ngan biskut diorang p cakap Thailand ngan aku haha...
Diorang tak reti cakap Melayu
Lepas hujan reda kami jalan semula..
Tak lama kitorang jalan hujan balik..
Tapi kali ni punya perhentian 'baek punyer' buat anak-anak aku..hohoho
Amni yang demam pon terus baik...
Tengok anak aku punya taste..Tak hengat terus naik yang besau ajer...
Boleh gak aku nak kate dia test hampir semua yang dia boleh capai lah
Tak terkawal dah aku nengok anak-anak aku 

Tapi harga dia compare dengan KL memang murah lah
Yang besau Faris naik tu RM400++
Yang Amni naik tu  RM 160 kot

Akhirnya...
Kami kaut gak lah tapi yang ni jelah...
Kereta ada yang lagi murah RM220 kot 

Tapi En. Suami nak yang ni
Yang best nye macam keta betul..
Bila nak hidupkan pakai kunci mainan (tak pakai button)
Bila on je terus ada bunyi enjin...
Untuk forward and reverse pon tak pakai button, ada gear...(eksyen Faris bila part nak tukar-tukar gear)
Kereta ni ada lagu2..banyak gak lah
Yang best nyer macam kereta betul boleh control volume
Agak2 pening kereta tu memekak ajer..slow kan la hehe..
"Harga tak termasuk dua orang budak di atas..ekeke"

Amni tak reti nak pijak pon lagi..pijak-pijak tapi tak jalan- jalan
Last-last tolak pakai kaki jer..
Yang paling syok Faris lah...
Motor Amni pon dia sapu
Tapi nasib baik Faris mau tumpangkan Amni...
Tapi kepit sikit lah..haha

Ape lagi????vvvrrrrooommmmm!!!!! hoho
So, itulah dia birthday present untuk tahun ni...



3 comments:

RamRamCute said...

hahahaha......muka eksaited dedua ni dapat present..comel!!

Mimi Azirah said...

Bestnye pergi wang kelian

Che Rosliza Che Mat said...

nie yang anak akak nak nie...hihihi

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink