Thursday, 7 February 2013

WeDdiNg DoOrGiFt - BeRgUnA TaK???

Kenapa aku sibuk sangat cari wedding doorgift????
Bukan aku yang nak kawen aku dah kawen ekeke..

Bulan 5 ni adek aku nak kawen 
So, aku & En. Suami volunteer nak sponsor Doorgift for sedara mara & frenz
Punye la berlambak pilihan doorgift yang ada sekarang ni maseh tak tau nak pilih

Aku lagi suka kalau benda tu boleh pakai
Sory la tapi kalau macam mug tecik comei lote tu memang aku tak berkenan
Berapa teguk je dapat..nak buang sayang..

Daripada yang aku survey ni aku rasa sangat berguna:

1. Pemotong kuku gemok
Aku suka kalau dapat ni tapi adek aku tak berkenan..Hhmm...

Harga: RM 1.90 untuk 200pcs (siap cetak nama)

2. Kipas Tangan
Yang ni pulak adek aku cakap dah biasa sangat la plak
Harga: RM 1.40/pc (Siap kotak)

3. Buku Himpunan Doa
Size: 10.2cm x 7.5cm
Ada 43 Doa & Zikir Harian
Harga: RM 1.60 (Siap personalized cover)

4. Heart Shape Container
Size: 5.6cm H x 8cm W
Yang ni aku berkenan sebab container tu boleh guna balik
Boleh letak sambal ke tak pon isi kerongsang ekeke...

Harga: RM 1.20/pc (without sticker & biscuit)

5. Note Holder

Harga: RM 1.90/pcs (Termasuk plastic packaging)

Haa....ni baru sikit...banyak lagi sebenarnye sampai tak tau nak pilih..
Aku dulu kawen kasik doorgift sapu tangan lilit-lilit letak reben sikit bunga sikit... cincai jer huhu...

Tak pelah sebab adek aku yang nak kawen aku kasik la dia pilih..huhu..
Kami laki bini hulur je lah...

22 comments:

Farah Waheda Wahid said...

yang note holder tu comel yang... he he he..berkenan ai...

Cik Syida said...

wahhhh, cantiknye kak.. hohohohohoho.. kte pun tengah mencarik, tp utk wedd. sendri.. hehe :)

Intan Akma said...

@Farah Waheda Wahid
betul tu..saya pon suka

Intan Akma said...

@Cik Syida
wah...nak kawen da ek.. ;)

jaa jaa said...

kalau saya, saya pilih yg blh guna.. cam tupperware tu..sb macam kawan saya kawin hari tu dia bagi bekas..siap boleh letak la makanan lepas masak.. ada penutup..

Mrs.Wanida said...

Penting bagi yang memang orang akan pakai punya. Biasa alo mug kecik tu orang akan simpan dlm almari jek. Huhuhu.. dulu masa saya kawen saya bg minyak wangi. Murah jek.. bawah Rm3 kot satu. Xbrpa ingat dah.. (Halal punya) member hubby jual..sp nak contact me..bg pd owang yg speacial ar kan cam vip guests. Kalau kat atas tu.. note holder atau sepit kuku tu chomel..; P

Intan Akma said...

@jaa jaa
saya setuju..colorful tu yang saya pon suka

Intan Akma said...

@Mrs.Wanida
minyak wangi kene test bau dulu la plak ;)

Farisha Lyssa Farish said...

BAGI HIMPUNAN DOA DAN ZIKIR HARIAN LEBIH BERMANFAAT :)

Intan Akma said...

@Farisha Lyssa Farish
kan...saya pon rasa camtu

Mimi Azirah said...

himpunan doa dan zikir tuh ok...note holder pun comel

NoEn said...

kalau saye ketip kuku tu atau pun himpunan doa tu...bukan aje org muda, mokcik2 pun leh guna...hehe

Intan Akma said...

@Mimi Azirah
harap pengantin nye pilih yang tu..saya pon boleh la dapat bahagian saya ;)

Intan Akma said...

@NoEn
betul tu..saya rasa yg paling setuju ketip kuku gemok tu ayah saya..hehe

Nick Nashram said...

pemotong kuku tu comey.
tahan lama pulak.
kalo org potong kuku msti teringat kat penganin tu :)

Fieda Rafli said...

sesuai entry ni dgn kak fieda yg mmg tgh cari bahan gak utk door gift adik nk kawin bulan 5 ni..kak fieda duk geram tgk tasbih mini..comel2..tp yg tupperware isi biskut coomey tu mcm berkenan la pulok..

Aziela said...

Akak suka tupperware tu juga. Boleh letak telur, boleh letak gula2 dan jajan juga.

Intan Akma said...

@Nick Nashram
haha..nak ketip kuku je ingat ngantin ye..kalau tak ingat pengantin tak ketip kuku..ekeke..

Intan Akma said...

@Fieda Rafli
owh..tasbih pon saya tengok macam best jugak kan

Intan Akma said...

@Aziela
betul3 hehe..bila saya cakap kat adik saya leh letak kerongsang lepas kenduri dia cakap kat Faris "Abang tengok mak dia nak beli barang untuk dia nak pakai sebenarnya" hehe

Myra Ixorra a.k.a InTaN said...

Assalamualaikum...

Saudari Tuan Rumah,
Thanks for sharing our Gift...
Really appreciate... \(^_^)/

Intan
Ixorra Bazar Door Gift

Anonymous said...

If some one needs expert view concerning blogging and site-building after that i recommend him/her to go to see this webpage,
Keep up the pleasant work.

Feel free to surf to my web-site; Tips Isteri Idaman

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink