Wednesday, 21 November 2012

My FiRsT CrUmBLe

Sangat suka bila tengok baju blink-blink...Nak beli da siap mahal la pulak...Apetah lagi tempah jahit manik...
Aku asikla dengar orang sibuk jahit manik crumble...Jadi aku pon google lah..Ape yang aku nampak kebanyakannye memang bersepah-sepah tapi mata haku kata tetap cantik..kikiki..
Niat dihati nak beli tutorial crumble...cam mahal jek...hihihi..

Disebabkan nak jugak manik crumble tu atas baju haku...Jadi nyer berbekal kan tangan yang tak berapa nak kreatif  ni aku belasah ajer lah...Ekeke...

Tak belajar kat sesape pon..haku tengok-tengok contoh kat internet ajer...
So...kalau tak cantik pon tak pe sebab tak keluar duit pon..kikiki... lagi pon baju haku...

Ni bahan-bahan nye ...Manik bunga tu haku beli yang da siap jer...pandai tak haku...hehe..
Jangan tanye nape tak de gambar jarum...haku jentik kang ;)

Aku siapkan baju ni masa nak pegi kenduri kawen anak bos haku..Pagi kenduri tu tekun aku menyiapkan benda alah ni..hehe..

Inilah hasilnye....Tadaa....

Aku jahit kat lengan jer..



Niat di hati nak tambah manik kristal tabur sket lagi kat jalur manik pearl tu..Tapi...aku batalkan jela hajat tu sebab kain baju ni benang die cepat carik..

Nak jahit ni tak ambik masa lama sangat sebab aku guna manik pearl yang besar-besar..cepat sikit habes...ekeke...

Haku rase diorang cas upah jahit crumble ni mahal sebab guna berjenis-jenis manik...Manik sekarang kan mahal... Tapi aku guna yang simple-simple ajer...Nama pon first time...kang haku beriya iya membeli manik berjenis-jenis tak reti plak nak menempek nye camne..

Ada gak yang kene sekeh ngan laki sendiri kalau beli sampai berkepok-kepok tapi tak dijahit...Ekeke...

Tapi aku selalu gak sorok manik dari laki aku...nak tau sebab ape? Bila membeli bukan main berpeket pastu pakai nye ciput jer..

Bila nak jahit baju lain pegi beli lagi. Sekali balik umah tengok manik dan warna yang sama balance baju dulu maseh lagi berlambak...

Yang ni memang haku diamkan ajerlah... Miahahaha.... 



2 comments:

♥ Cmª shIemª ♥ said...

cantiknye...
klu dah rajin dan pandai menjahit tu semua menjadi.. :)

intan akma said...

Cm shlem: TQ.hehe...ikutkan hati memang teringin buat mcm2 tapi masa xde + ada 2org budak yg suka menyibuk ;)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink