Friday, 2 November 2012

RaYa HaJi KaMi

Raya tahun ni laen sket. Sume nye lainlah.. 

Kalau dulu cuma 1 destinasi, skang 2 destinasi. Dulu sedey x dapat makan sedap2 (bukan sebab haku diet tau), skang aku senyum ajer tengok makanan. Dulu baju raya aku kembang setaman, skang kecik la sket (sila angkat bakul sendiri..ekeke..).

Semua itu gara-gara aku mengandung straight tiap tahun x miss haha.. (2 kali je pon, lelebey plak aku nih). 

So, tahun ni lepas balik keje berdesup balik Sekinchan (Rumah Mak Abah aku), sebab lepas semayang raya nak meredah balik Penang lak. Jadi tahun ni kira beraya di Penang dulu lah... (Aku saje tulis ni so next year takdela En. Suami buat-buat lupa, pandai tak haku...ngeh..ngeh...)

So ini gambar sebelum kami berangkat ke Penang. Sebenarnye yang ye ye sangat nak tangkap gambar tu ialah En. Hj. Abd. Hamid (Abah akulah...). 

Sebab ape?Ha...Abah aku ni sibuklah nak buat banner gambar 1 family, da macam orang kawen la pulak. Mulanya abah aku suggest pakai je gambar family masa aku convo haritu...Ish...orang 1 yang bantah ialah aku..haha...

So, boleh la gak nak kate kalau aku yang ye ye nak sangat tangkap gambar tu...ekeke....

Tak yah cerita banyak....LaYaN.....

Ramai tak ahli keluarga aku... ;)

Ni lah keluarga kecilku...
Yang aku riba tu si abang Faris Amsyar. 
Yang En. Suami riba tu pulak si adik Amni Farisya

Amni sibuk nak cabut headband die & si abang x habes2 posing

Abang malu2 meow ;)

Amni tunggu masa nak terkam duit Fatin yang sebok posing...haha..

"Abang cantik tak headband yang mama beli ni"

 Abang malas nak layan si kecik nih..

Abang dah pening mama xhabes2 lagi tangkap gambar. 
Bila la nak gerak balik Penang nye nih..
Haha..tu taktik mama jer tuh...Ssshhhhh...

So, itu ajerlah hapdet raya haji tahun ni.










5 comments:

Aziela said...

Rekod yang bagus untuk giliran tahun depan...hahahahahhaha. Dah publish entry promot blog awak kat blog akak...

wan nurul hezrina said...

cumilnyer kaler biru..i like blue=)

intan akma said...

wan nurul hezrina: TQ. me too ;)

QasehnyaRania said...

suke tema biru..
raya saya tahun ni sepi sikit..sebb baru kehilangan arwah adik mac lalu

intan akma said...

QasehnyaRania: Innalillah...takziah buat awak sekeluarga.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink