Thursday, 8 November 2012

Si Manja TAWAS

Haa...Pernah dengar tak TAWAS?
Tawas kristal bentuk garam batu yang beli kat kedai jamu tu?
Bukan lah....

Yang aku nak cerita ni adalah Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS). Projek ini dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogos 2008.

Ringkasnye tabung ni diwujudkan selaras dengan tawaran Kerajaan Negeri untuk  membuka tabung permulaan RM100 bagi setiap anak kelahiran Selangor (anak aku ic KL pon boleh tau). RM100 tu bukan kite kene bayar tau..memang diorang yang kasi hadiah bagi pendaftaran TAWAS yang berjaya. PERCUMA!!!!

Kenapa haku sebok sangat promote benda alah ni? Aku tak kerja kat situ tau. Cuma..tengok tuh. Aku cume mengikut arahan..hehe...


Selain tu apa lagi faedah nyer?
1. Bila dah 18 tahun, anak-anak berpeluang menerima RM 1,500 seorang tau
2. Program Jom Shopping Bonus Selangorku (Baucer membeli-belah bernilai RM 100 ketika menyambut ulang tahun kelahiran anak-anak TAWAS.
3. 50% potongan bagi pemegang kad TAWAS apabila mengunjungi I-Kidz World I-City ( Promo sampai 31 Dis ni jer)

Macam mane nak daftar? Apa syarat-syarat nyer? Sume baca lah kt website ni k.



Ni kad Amni...Pendaftaran lulus...Yeay!!!!


Depan

Belakang

Kenapa Amni sorang jer?
Sebab antara syarat die adalah tarikh tutup pendaftaran pada Hari Ulang Tahun Pertama Anak.
Kira aku dah terlajak perahu lah ni...Nanges.... Kesian Abang...tak de duit simpanan.

Tapi...sekarang haku happy sangat sebab...jeng ..jeng..jeng...

Jadi mana-mana yang da terlajak perahu cam aku leh la sama-sama mohon k.
Sampai ujung tahun ni je tau..lepas tu jangan nak ngade-ngade tanye bila lagi nak dibuka. Sebab aku dah tanye kat YAWAS dengan serius nye orang tu jawab "Selepas ni semuanya akan kembali ke syarat asal..." Huhu..padan muka haku...


Jom Kita Sama-Sama !


 

 

16 comments:

Che Rosliza Che mat said...

Anak sis pun ada jugak tapi sorang jer hihihi

umialya said...

hurmmmmmm tak layak..

oh ya salam kenal... dari laman CR terus ke sini

izan mama mia said...

salam kenai dtg dr blog cik rose..

Deqla manjew said...

comel kad tu.. hihi.. btw, salam kenal..singgah sini dari blog cik rose cute..jemput la singgah blog deqla pulak. :)

wantie said...

Untungnya anak selangoe. Kita ada tabung haji je tuk anaj anak. Then extra bykak juga asb tuk dirang....

intan akma said...

Che Ros: Jadilah dari xde..hihi..TQ k design kan blog saye..cute miut macam nak makan.. ;)

umialya: Salam kenal juge

izan mama mia: wslm, TQ

Deqla manjew: Wslm...I follow u... ;)

wantie: Ok la tu yg penting ade simpanan ye x? ;) nice knowing u..

mama aryan said...

salam kenal..dr blog cik rose cute..akak pun tempah template ngan cik rose juga.

Nyue said...

salam kenal..dtg dr blog cik rose..

nyue da follow sini..follower ke 15..ehehe

cute templete blog akk :)

are_lin@yu said...

ayu singgah dan folo dari blog cik rose ;-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

singgah dari blog cr..
salam kenal :)

ieda said...

salam kenal dikk
folo sini dari blog CR ..
cantik design dia .. simple2 & sweet !

hurmm tawass .. pernah dgr ..

Dunia Wilma said...

Selamat berkenalan :-)
Jadi follower no. 19.

intan akma said...

mama aryan: da tgk blog akak, kiut nyer.. ;)
Nyue: TQ for yr support
are_lin@yu: TQ ayu sudi singgah
Cm shlem: Salam kenal juger :)
ieda: Salam kenal kak. TQ
Dunia Wilma:Selamat berkenalan ;) TQ for yr support

wan nurul hezrina said...

SALAM KENAL.nurul drp BLOG CIK ROSE..BLOG NURULPUN dia make over..hehe..lawa gak dia makeover blognie=)

lelamaisara said...

datang dari bllog cik rose..salam kenal...

intan akma said...

lelamaisara: salam kenal ;)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink