Thursday, 31 January 2013

AnAk AdALaH RaHmAt

Insaf tatkala membacanya

Sebab masa disahkan pregnant anak ke-2 aku...
Tak tidur malam, stress, hampir menangis 
Dalam erti kata lain tak boleh terima kenyataan..

Mana tak nye..Faris baru nak masuk 6 bulan..Tak pandai ape pon lagi
Sakit beranak pon masih terbayang-bayang lagi..huhu
Tapi lama kelamaan redha je lah... 
Yelah setiap anak tu kan adalah rahmat dan nikmat dari Allah
Dosa tau kalau tolak nikmat Allah...

So, keluarlah yang ini...
Dan sekarang jadilah cenggini...

Ingat..jangan kate accident tau..
Pandai-pandai la korang nak adjust hehe..
Tapi kalu nak jadi tu jadi jugak...


9 comments:

Aziela said...

Orang yang tak ada macam akk ni lagila sedih.

Farah Waheda Wahid said...

uhuks...nak sangat... tapi belum rezeki lagi...

ha ah..bukan accident..tapi x pandai nak adjust sebenarnya... ekekekeke...

Nick Nashram said...

wah,comelnye anak akak.
syukur tuhan bg rezeki.
ade yg dah usaha bertahun tp still x dapat anak.

Mimi Azirah said...

setiap anak tuh bukan stakat rahmat tapi amanah

Rahmah Abd Mutalib said...

Setiap anak yg lahir adalah anugerah Allah yg tidak terhingga. Rezeki yg tersurat dan tersirat disebalik kelahiran dan kehadiran mereka tidak kita ketahui.... insyaallah selalu terima dengan hati terbuka..sedia atau tidak itu belakang kira... jadi jgn takut untuk mengandung lagi!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

anak2 harta dunia akhirat

Ct Noraishah said...

seronoknya...

Anis Athia said...

Dulu time mak anis pregnant adik last, anis pun ada rasa stress jugak sebb umur mak anis dah cecah 40-an, beza ngan adik last time tu dalam 7 tahun... Tapi bila dah lahir si kecil tu, meriah pula suasana kat rumah anis.. Selalu homesick sbb rindu adik anis yang paling kecik tu.. Huhuhu

Mrs Velentine said...

MV mmg jenis subur..anak pertama MVkembar tahun

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink