Monday, 14 January 2013

BeRcErAi PuTiNg KoSoNg

Tengok gambar tu pon dah tau aku maseh lagi GAGAL!!!!!
Abang pon da besar, dah 2 tahun 4 bulan
Adek pon da 1 tahun 2 bulan
Punca aku start bagi puting kosong dah tentu-tentu sebab tak tahan dengar budak-budak ni melalak

So, aku bagi time nak bagi diorang senyap je lah..
Kadang-kadang ade gak aku sumbat kat Faris sebab budak tu tak nak berenti bercakap@menyanyi bahasa Arab@German
Yang aku tak tahan tu sebab suara dia bingit kuat sangat (Sshhhh..macam atok die...kikiki)
Tapi..tak sangka pulak bila dah terlajak sumbat, susah nak tarik balik...Huhu..stress haku

Yang merisaukan aku tentang keburukan puting kosong ni
Yang paling ditakuti:

1)Masalah pertuturan
Yang ni aku selalu tegur kalau time dia bercakap sambil menyumbat tu haruslah tersembur-sembur air liur..aku suruh cabut..

2) Masalah gigi
Aku perasan gigi abang sedikit melengkung , lelangit pon sama
Salah aku la kot dulu belasah je kasik puting ape-ape je...
Skang aku dah tukar puting kosong MAM
So, ape yang aku cuba sekarang cuba bagi time nak tido je
Tapi kalau nak berhenti terus tu tak taulah camne...
Dah la puting suka campak-campak... Mahal nak oi puting MAM tuh....kopak mama

Part ni aku nak salahkan laki aku..
Sebab ape???
Dia selalu cakap kat Faris cenggini

"Abang nak ikut abah buang puting"
"Abang nak makan buang puting"
"Abang nak baca buku buang puting"

Nampak tak????? 

Aku sound la laki aku cenggini...

"Abang anak kite ni ic KL die tak paham bahasa Penang"
"Abang kate buang means buang@campak hokey!!!"
(Menurut perintah betul anak aku ni kan ekeke)

Camne ek nak stopkan puting kosong ni???


9 comments:

Farah Waheda Wahid said...

not really sure...tapi mama Farah pernah cakap dulu, kalau nak putuskan or nak ceraikan puting tu letak makanan yang pahit2 ke atau masam rasanya...maksudnya cecair la... so bila dia rasa cam tu automatik dia buang sebab x sedap rasanya... he he he... tak tau la berkesan ke tak?

NoEn said...

hmmm...has no idea la...cuba tanya org yg lebih pengalaman

Mrs Velentine said...

letakkan benda pahit kat puting..tak pun yg pedas,,,

Intan Akma said...

@Farah Waheda Wahid
nak try ar nnti.tapi..nak letak ape ek?

Intan Akma said...

@Mrs Velentine
nak try yang pedas lah... ;)

Mimie said...

anak yg sulung dulu jap je sy ajar puting...yg second lgsg sy tak ajar

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xder pengalaman anak hisap puting ni hehe

Intan Akma said...

@Mimie
tu la...dah terlanjur bagi ;)

Intan Akma said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief
hehe tak pe..thanks sudi baca

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink