Friday, 14 December 2012

TeRbErANi BaWaK KeReTa PaRt 3

Nak dijadikan cerita En. Suami outstation. Tak balek....
Sembang punye sembang kat member opis dia offer nak datang amik aku kat umah....
Bukan untuk aku nek ngan dia...Tapi aku bawak kereta aku dia follow dari belakang...

Tak tau lah brape kali aku berpikir sampai rasa cam tak tido malam lah...
Berdebar tak hengat....
Dapat pulak sms dari member aku 
"Yuhuu....jadi tak esok ni? semangat2" (simpan lagik ekeke..)
Semangat tu memang semangat tapi debaran tu da melebihi semangat.....

Terasa cepat nye la da siang.....
Satu badan da sejuk beku dah...
Cepat-cepat aku hantar budak-budak dan terus ke kereta....
Sebelum aku nak gagah bawak atas jalan raya camne pulak aku nak turun parking yang berpusing-pusing ni...da la tingkat 3

Bila member sampai kat umah aku dia tanya aku boleh tak nak bawak kereta turun atau nak dia naik atas...
Kesian la pulak so aku belasah jelah...
Kalau tersangkut or tergesel tu halal je lah.. :)

Dengan rasminye aku berjaya bawak kereta ke opis  pada tanggal 15hb Jun 2012.
Erk...tapi kene hon tu jangan kira la...ekeke..

Sampai opis aku call En. Suami bagitau aku pegi opis drive sendiri...
Huh..Dia boleh gelak kan aku sebab tak percaya...Tensen aku..

Time nak balik gabra datang lagik
Kali ni lagi takot sebab nak balik banyak U-turn
Balik pon sama member aku teman @follow sampai umah...
Kali ni die teman aku naik atas sebab aku takot nak parking.

Alhamdulillah...selamat....
Tapi 2 benda lagi yang aku masih fail:
1. Parking masuk kepala kereta dulu (selagi boleh reverse aku reverse)
2. Tak hengat jalan (bila tak hengat @ tak tau jalan gabra tu lagi menjadi-jadi)

Geng tak cukup korum
Dari kanan: Juju, Kak Lash, Ina, Aku, Kak Ram, Kak Na

TQ pada member aku tu Cik Ina....Haip jangan tengok lelama...darah tengah manis... ;)
(Bengkak nye aku...tu sebab pregnant 7 bulan tau kikiki...)

TQ jugak pada Juju sebab dolu-dolu selalu amik aku kat LRT pepagi hangkut pegi opis..ekeke...
TQ jugak pada pada Kak Lash, Kak Ram, Kak Na & Kak Zila (Tak de dalam gambar) selalu tumpangkan aku balek kojer...

Terima kasih la semua....
Saayang uollsss......



4 comments:

Aziela Azila said...

Siap ingat tarikh tu..haahhahahahhaha

intan akma said...

@Aziela Azila

blom delete sms.. ;)

Mrs Velentine said...

baiknya member tue dok follow awak

Intan Akma said...

@Mrs Velentine
memang baik...sangat2 terhutang budi kat member tu..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink