Monday, 31 December 2012

TEpUng uBi KaYu UnTuk RuAm LaMpiN

Haritu aku ade post entry tentang Amni dan ruam lampin
Ramaila yang kasik komen @memberi pendapat masing-masing...Sangat aku hargai...

Kebetulan aku balik kampung minggu lepas ruam tu masih belum baik
So, mak aku pon suruh ambik benda alah ni kat dapur pastu sapu la kat tempat ruam tu...


Nampak perbezaan walaupun baru guna 2 hari..
Belum baik sepenuhnya tapi dah berkurangan

Untuk memudahkan aku, aku hambek botol bedak kosong pastu aku masukkan tepung ni...
Senang nak guna...
(Tapi aku siap-siap bagitau pengasuh la yang tu bukan bedak tapi tepung) 
Kang jadi tepung gomak anak aku kang...ekeke...


8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ooo ye ke? x pernah tau pown kalau ruam pakai tepung ubi kayu... (ekekeke...memang ler x tau...x ber-anak lagi)...btw thanks dear for sharing d info...

boleh simpan knowledge nih untuk kegunaan masa akan datang...

Intan Akma said...

@Farah Waheda Wahid
Tak per...saya dah beranak 2 pon baru tau..hehe...

Che Rosliza Che Mat said...

akak tahu jugak tentang tepung nie hihihi memang elok untuk ruam baby

Si Matatajam said...

Bagus petua ni yek..nanti bleh cuba..
Balas kunjungan dan folo sini..keep in touch..

Intan Akma said...

@Si Matatajam
TQ

Cik Syida said...

hahaha, baru tau hari ni.. suka info ni, :D

Intan Akma said...

@Cik Syida
hihi..just to share

Aziela said...

Tepung ubi? Wah, info baru nie

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink